لیست اختراعات سيد مهدي اذرفام
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" ترميم و مقاوم سازي مخازن ذخيره با استفاده از مواد كامپوزيت\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" در زمينه فني : بخش و : مهندسي مكانيك ؛ مهندسي به مفهوم عام مخازن ذخيره يا تانك¬هاي ذخيره ظروفي هستند كه معمولاً براي نگهداري سيالات و گاهي اوقات نيز براي نگهداري گازهاي فشرده استفاده مي¬شوند. مخازن بر اساس كارها و نوع سيالي كه در آن¬ها نگهداري مي¬شوند به دسته¬هاي گوناگون تقسيم مي¬شوند. با توجه به مصارف عمده مخازن ذخيره در پالايشگاه¬ها و كارخانه¬هاي مواد شيميايي و نقش مهم آن¬ها در نگهداري و ذخيره مواد اوليه و يا محصول، عملكرد صحيح و بهينه آن¬ها از اهميت بسزايي برخوردار است. خوردگي مخازن يكي از مشكلات مهم ذخيره سازي محصولات مي¬باشد. نشت مخازن موجب آلودگي آب¬هاي زيرزميني و وارد آمدن خسارات جبران ناپذير به محيط زيست خواهد شد. كف مخازن با بكارگيري سيستم حفاظت كاتدي در برابر خوردگي محافظت مي¬شود. بر اساس تجارب موجود، بكارگيري حفاظت كاتدي نتوانسته است بطور كامل مانع از نشت و جلوگيري از خوردگي كف مخازن ذخيره شود. اين مشكل در بسياري از مخازن بزرگ ذخيره در ايران رخ داده است، لذا اين روش مدرن جلوگيري از خوردگي و استحكام بخشي مخازن ارائه گرديد. بسياري از مخازن ذخيره¬اي كه سال¬ها از آن¬ها بهره¬برداري شده است، در قسمت¬هاي مختلف آن¬ها آسيب مشاهده مي¬شود و يا دچار خوردگي شده¬اند. با استفاده از مواد كامپوزيت مي¬توان كف، ديواره و حتي سقف اين گونه مخازن را پوشش داده و لايه چيني كرد. به اين ترتيب هم از خوردگي مخزن جلوگيري شده است و همچنين استحكام سازه مخزن افزايش مي¬يابد. با استفاده از اين روش حتي مي¬توان مخازن با عمر كم و نوساز (كه هيچ محصولي از زمان ساخت تا كنون در آن¬ها ذخيره نشده است) را با تعداد لايه¬هاي كم¬تر جهت جلوگيري از خوردگي مخزن پوشش داد. در اين روش پس از تميزكاري و آماده سازي سطح، با استفاده از بتونه كامپوزيتي سطوح يكنواخت شده و رزين پرايمر بر روي آن اعمال مي¬شود. در ادامه با بكارگيري رزين اپوكسي وينيل استر پارچه¬هاي الياف شيشه به تعداد لايه مورد نياز بر روي سطح قرار مي¬گيرند. در آخر نيز در صورت نياز يك پوشش نهايي الكترواستاتيك يا ضد اشعه ماوراء بنفش روي كار اعمال مي¬گردد.
طراحي و ساخت سيستم توليد الياف شيشه با روش ذوب غير مستقيم در زمينه فني: بخش و : مهندسي مكانيك ، مهندسي به مفهوم عام الياف شيشه يكي از محصولاتي است كه در صنايع مختلف كاربردهاي بسياري پيدا نموده است. اين ماده ريشه معدني دارد (سيليس و ساير مواد معدني) و در صنايع خودروسازي، لوله سازي ، توليد عايق هاي صنعتي و ساختماني و توليد كامپوزيت ها (اختلاط مواد پليمري و الياف شيشه) از كاربرد وسيعي برخوردار است. الياف شيشه تارهاي بسيار باريك از جنس شيشه با قطر ثابت و طول نامحدود مي باشد. الياف شيشه با قطري از 5 تا 25 ميكرون توليد مي گردد. از نظر ساختاري تفاوت الياف شيشه با پشم شيشه در اين است كه قطر تارها در پشم شيشه غير يكنواخت و طول آن محدود اتس. همچنين در فرايند توليد پشم شيشه به خاطر تفاوت در نوع سرد شدن، ساختمان شيشه شكننده است و پشم شيشه را با هم متفاوت مي سازد. از الياف شيشه در بالا بردن مقاومت كششي و تقويت كامپوزيت ها استفاده مي گردد ولي پشم شيشه را به عنوان عايق حرارتي مورد استفاده قرار مي دهند. البته استفاده از الياف شيشه به عنوان عايق حرارتي نيز رواج دارد. از الياف شيشه در بسياري از محصولات پلاستيكي به عنوان عامل تقويت كننده استفاده مي شود. مواد كامپوزيتي كه تحت عنوان پلاستيك هاي تقويت شده با شيشه GRP شناخته مي شوند از موارد مصرفي معروف الياف شيشه مي باشند. با توجه به نياز روز افزون صنعت ايران به الياف شيشه و عدم دسترسي آسان به اين نوع الياف با توليد الياف شيشه در داخل مي توان از خارج شدن سرمايه هاي ملي جلوگيري كرد و همچنين هزينه هاي حمل و نقل و تعرفه هاي گمركي را كه عملا شركت هاي توليد كننده پرداخت مي كنند كاهش داد. روش ارائه شده براي توليد الياف شيشه با استفاده از شيشه هاي خرد شده، يك روش آسان، سريع و ارزان است. در اين فرايند پس از ذوب شدن خرده شيشه ها توسط عبور جريان برق و گذر مواد مذاب از روزنه هاي بوشينگ و نيز آغشته شدن آن ها با آهار ، الياف به صورت كيك و سپس بصورت دوك درآمده و براي تبديل به ساير محصولات الياف شيشه آماده مي باشند.
سازه هاي دريايي به خاطر شرايط حاكم بر آن در معرض خوردگي شديد قرار دارند. نواحي پاشش و جزر و مدي از ساير قسمت ها وضعيت بحراني تري دارند. در اين فرايند براي جلوگيري از خوردگي و آسيب سازه هاي واقع در كنار آب، از روشي استفاده شده است كه در واقع تلفيقي از دو روش قديمي تر (يعني روش استفاده از روكش و همچنين روش اعمال پوشش) است. در اين روش از مواد كامپوزيتي به عنوان پوشش و روكش استفاده شده است. نواخي پاشش و جزر و مدي در ساعاتي از شبانه روز زير سطح آب قرار دارند كه كار را براي اعمال پوشش دشوار مي كنند. براي اين منظور سيستمي طراحي و ساخته شده است كه در برابر فشار آب مقاوم بوده و محيط را خشك نگه مي دارد. به اين ترتيب به راحتي مي توان پوشش قابل استفاده در خشكي را بر روي سازه دريايي اعمال نمود.
خلاصه اغلب لوله هاي انتقال كشور بسيار قديمي هستند. در نتيجه بخش وسيعي از آن ها دچار خوردگي شده و از بين رفته اند. روش هاي موجود براي ترميم و يا تقويت اين لوله ها بسيار قديمي هستند كه هزينه هاي زيادي را تحميل مي كنند و همچنين بسيار زمان بر هستند. در اختراع حاضر تلاش شده است تا يكي از مشكلات عملي موجود در كشور بررسي و راه حلي مناسب مطرح شود. در روش جديد با بهره گيري از مزاياي مواد كامپوزيت لوله هاي انتقال ترميم و تقويت شدند. امروزه استفاده از مواد كامپوزيت با قابليت مناسب سازي استحكام و همچنين وزن كم مورد استقبال واقع شده است. از ديگر مزاياي اين روش سادگي اجرا و صرفه جويي در هزينه هاست. همچنين در اين روش نيازي به خاج كردن لوله از سيستم و يا متوقف كردن سيستم وجود ندارد.
صفحات تصفيه آب اكنون در تصفيه خانه هاي شهري مورد استفاده قرار مي گيرند. تكنولوژي بسيار قديمي بتن معمولي و الياف آزبست تهيه شده اند. اين صفحات بدليل وجود الياف آزبست براي سلامتي انسان مضر بوده و از طرفي فرايند توليد طولاني و قديمي دارند. صفحات جديد ابتكاري موسسه كامپوزيت با بهره گيري از رزين هاي سازگار با سلامتي انسان و درصد تركيب مشخص دانه هاي شن ساخته شده اند و قابليت تحمل بيش از 7 تن وزن بر متر مربع رادارند. سرعت ساخت و سازكاري با سلامت انان از مهمترين خصوصيات اين اسلب ها مي باشد. قابليت رنك پذيري، استفاده از قالب هاي مخنتلف، تغيير اندازه سوراخها و استحكام بسيار بالاي اين اسلب ها از مزاياي ديكر آنها نسبت به اسلب هاي قديمي است.
موارد یافت شده: 5